Adevărul din Mormântul lui Iisus: Am fost păcăliţi două mii de ani?

Cu totii stim ca Iisus si-a dat ultima suflare pe cruce, a fost inmormantat si a inviat trei zile mai tarziu. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca Iisus nu a murit pe cruce. Si-a pierdut pur si simplu cunostinta, s-a trezit in mormant si a plecat.

La vremea repsectiva, doctorii palestinieni nu intelegeau exact cum se manifesta comele. Iisus a stat pe cruce doar cateva ore, spre deosebire de majoritatea celorlalti condamnati care petreceau zile intregi agonizand crucificati.

Loading...

In Biblie este punctat faptul ca picioarele lui Iisus nu au fost rupte, fapt ce i-ar fi permis ulterior sa se deplaseze, si desi in Evanghelia dupa Ioan se precizeaza ca un soldat roman i-a strapuns coasta cu o sulita, acest moment nu este confirmat de nici o alta evanghelie.

Faptul ca Iisus ar fi putut fi doar in coma este cat se poate de plauzibil. Si-a pierdut cunostinta si a fost dus in mormant. S-a trezit si a parasit mormantul, iar in duminica ce a urmat, adeptii sai au observat ca incaperea era goala.

A fost deschis mormântul lui Iisus. Ce au descoperit arheologii

Mormântul Sfânt al lui Iisus a fost deschis după 500 de ani. Oamenii de ştiinţă au avut la dispoziţie 60 de ore pentr a-l cerceta. Aceştia au descoperit dovada clară care arată că mormântul Mântuitorului nu a fost mutat de-a lungul timpului.

Mormantul in care se crede ca a fost asezat Mantuitorul se gaseste in interiorul Bisericii Sfantului Mormant, din Ierusalim, unde cercetatorii lucreaza la restaurarea exteriorului. In octombrie, mormantul a fost deschis, oamenii de stiinta primind 60 de ore pentru a-l cerceta. A fost prima data, in ultimele 5 secole, cand incinta a fost deschisa.

Cu cateva ore inainte de a expira termenul limita, au facut o descoperire neasteptata: O dala de marmura, pe care se crede a fost asezat trupul lui Iisus, a fost descoperita sub mai multe straturi de material, cu o cruce sculptata pe suprafata.

Fredrik Hiebert, arheolog pentru canalul TV National Geografic, a marturisit: „Imi tremura genunchii, pentru ca nu ma asteptam la asta! Nu suntem 100% siguri, dar se pare ca e dovada ca locatia mormantului nu a fost mutata de-a lungul timpului. Istoricii s-au intrebat asta de sute de ani.”

„Aceasta e Sfanta Piatra, venerata de secole. De abia acum poate fi vazuta”, a declarat Antonia Moropoulou, profesor la Universitatea Tehnica din Atena, potrivit kanald.ro.

Dupa sigilare, oamenii de stiinta si-au continuat munca in exteriorul mormantului, incastrat intr-o structura asemanatoare unui altar, pentru a-l face sa stea in picioare fara suportii de lemn care il sustin in prezent.

Loading...