Dieta cu care slăbești 50 kg garantat. Ce trebuie să faci

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem în timpul unei cure de slăbire este dorința de a scăpa repede de kilogramele pe care le-am acumulat în timp, susține Cori Grămescu, antrenor de pilates, creator de programe de fitness şi nutriţionist.

„Cumva, mintea noastra creează dorinţa unui „Efect Photoshop” care să anuleze ani de zile de abuzuri alimentare şi sedentarism fără niciun fel de proces solid de schimbare. Şi e acolo o mare capcană, care ne face să căutăm soluţii pe termen scurt pentru probleme sistemice, care durează de ani de zile”, a declarat aceasta.

Loading...

Cu o dietă echilibrată, sport și răbdare, oricine poate scăpa de kilogramele în plus. Cel mai spectaculos exemplu este cel al Mariei, care a reușit să slăbească 50 de kilograme cu ajutorul său. Nutriționistul a descris, pe scurt, programul clientei sale:

„Dieta urmată a fost una sezonieră, simplă, bazată pe alimentele disponibile la piaţă. A mâncat mereu multe legume, carne de pasăre, vită sau porc, rar peşte, fructe de sezon, lactate naturale, fără prea multă grăsime, nuci şi seminţe şi cantităţi moderate de orez, pâine sau cartofi”, a dezvăluit Cori Grămescu.

Referitor la antrenamente, Maria „a început cu cele mai uşoare tipuri de clase, cele pentru începătoare. Apoi, pe măsură ce timpul a trecut, Maria a început să vină la sală la ore din ce în ce mai solicitante. A combinat mereu exerciţii de rezistenţă, cu greutăţi şi pe cele cardio. În paralel, a mers întotdeauna foarte mult pe jos, în jur de 15000 de paşi zilnic”.

Cu acest program, Maria a reușit să slăbească 50 de kilograme, iar de 5 ani de menține la aceeași greutate.

Sfatul nutriționistului pentru cei care vor să slăbească este să aibă o viziune pe termen lung a meniului lor și să facă o evaluare lunară, în timp ce păstrează zilnic un jurnal de dietă.

Loading...