Masca cu lămâie și bicarbonat de sodiu „lasă saloanele cosmetice fără clienți”

Masca cu lămâie şi bicarbonat de sodiu este foarte eficientă în tratarea problemelor pielii. Când şi de ce trebuie să o foloseşti? Dacă îţi petreci toată ziua în soare şi praf, cu siguranţă acumulezi multe impurităţi de-a lungul zilei. În timp, acestea pot da naştere coşurilor, punctelor negre, petelor sau chiar ridurilor.

Îngrijirea zilnică a tenului este extrem de importantă, mai ales pe perioada verii. Din păcate, nu este suficient doar să te demachiazi seara. Crema de faţă are un rol foarte important, indiferent de tipul tenului tău, iar măştile preparate în casă au rolul de a curăţa în profunzime şi de a restabili echilibrul necesar pielii.

Loading...

Secretul unui ten frumos nu este salonul salonul sofisticat sau crema cea mai scumpă. Cu doar două ingrediente accesibile şi la îndemână, pielea poate fi răsfăţată şi curăţată în profunzime.

Bicarbonat de sodiu şi lămâie. Două ingrediente aparent banale, însă cu mare eficacitate în ritualul de îngrijire a tenului. Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant facial, reduce roşeaţa pielii şi previne riscul apariţiei coşurilor.

Pe de altă parte, sucul de lămâie proaspăt stors curăţă tenul în profunzime, îndepărtând celulele moarte şi alte impurităţi. Este un uşor exfoliant pentru ten, ceea ce permite reȋnnoirea celulelor şi redarea strălucirii tenului.

Atât bicarbonatul de sodiu, cât şi sucul de lămâie corectează problemele pielii (acnee, puncte albe şi puncte negre), prevenind infecţiile bacteriene, dezinfectând pielea şi reducând excesul de sebum.

Bicarbonat de sodiu şi lămâie pentru orice tip de ten

Ingrediente:

Bicarbonat de sodiu

Suc de lămâie proaspăt stors

Tratamentul are efect calmant, tonifiant şi antiinflamator, ameliorând inflamaţiile şi coşurile. Pentru
rezultate foarte bune, masajul se va face blând, pentru a nu afecta (irita) şi mai tare pielea afectată de acnee sau pielea sensibilă.

Mod de preparare şi aplicare

Se amestecă ingredientele în cantităţi egale, astfel încât să se poate forma o pastă. Amestecul obţinut se aplică cu degetele pe piele, printr-un masaj blând, realizat cu mişcări circulare.

Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care se clăteşte cu apă.

Scrub cu lămâie şi bicarbonat de sodiu pentru puncte negre

Ingrediente:

2 linguri bicarbonat de sodiu

un sfert de ceaşcă suc de lămâie

2 linguri zahăr brun granulat

Mod de peparare şi aplicare

Se combină toate ingredientele într-un pahar, se amestecă foarte bine şi se aplică scrub-ul pe pielea curată. Se masează pielea uşor, prin mişcări circulare, după care scrub-ul să lasă să acţioneze timp de 10 – 15 minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Loading...