Metode de tratament naturist pentru Hemoroizi – vindecare completă

Hemoroizii, o problemă frecvent întâlnită, atât în cazul femeilor, bărbaţilor, cât şi a persoanelor în vârstă, se manifestă printr-o senzaţie dureroasă (de arsură), mâncărime şi hemoragie.

Hemoroizii sunt vene dilatate, localizate în peretele rectului şi anusului, care provoacă senzaţii dureroase, ca o arsură, mâncărime, şi ocazional, hemoragii.

Loading...

La început, hemoroizii apar ca mici dilatații venoase, urmând ca în timp să crească în volum, luând aspectul unui ghem care apropie plexul hemoroidal superior de reţeaua venoasă hemoroidală inferioară, unindu-se cu aceasta prin numeroase anastomoze.

Sunt mai frecvent întâlnite în cazul gravidelor, din cauza presiunii exercitate de copil şi a schimbărilor hormonale.

Există două tipuri de hemoroizi:

Hemoroizi interni, care se dezvoltă în anus şi nu cauzează durere, însă pot declanşa sângerări minore
Hemoroizi externi, care sunt dureroşi şi pot cauza sângerări
Ambele forme de hemoroizi pot avansa în hemoroizi prolabați, care devin la exterior, formând o gâlmă moale.

Mulţi experţi consideră că principalul factor care duce la apariţia hemoroizilor constă în creşterea presiunii în venele regiunii anorectale, fapt care se poate produce, îndeosebi, în timpul sarcinii sau ȋn urma ridicării unor greutăţi mari în mod frecvent.

O altă cauză care poate conduce la apariţia hemoroizilor este efortul repetat depus la defecaţie, constipaţia determinând apariţia sau agravarea acestora.

Statul prelungit pe scaun, vârsta, presiunea crescută din vena portă (vena mare a abdomenului care drenează sângele viscerelor intestinale spre ficat), diareea cronică, alimentaţia (condimente, alcool), cazuri asemănătoare în familie, viaţa sedentară sau anumite sporturi (ciclismul) pot contribui la apariţia hemoroizilor.

Alimentaţia deţine un rol important în criză hemoroidală. O primă măsură luată de către pacienţii cu hemoroizi este evitarea mâncărurilor condimentate (piper, ardei iute, etc.), cafelei şi băuturilor alcoolice, îndeosebi berea.

Se vor ocoli grăsimile animale, mezelurile, prăjelile, carnea de porc, carnea din vânat, pâinea albă, prăjiturile, produsele de patiserie, tocăturile, pastele făinoase, laptele dulce şi brânzeturile fermentate (tip caşcaval).

Consumaţi minimum 2 litri de lichide pe zi.

Dacă suferiţi de hemoroizi, evitaţi să staţi pe scaunul de toaletă, adoptând, în schimb, poziţia semişezândă.

Petreceţi cât mai puţin timp în baie, pentru că aceasta poate genera o presiune prea mare asupra venelor din regiunea anală, şi evitaţi folosirea colacilor prezenţi în farmacii, care nu vor face decât să vă înrăutăţească situaţia.

Ceaiul de lumânărică este un vechi remediu folosit în tratamentul hemoroizilor, oprind sângerarea (dispare), având un efect total, chiar şi în cazurile avansate. Urmând acest tratament, sângerarea dispare, de regulă, în 2 – 5 zile, iar boala în 10 – 15 zile.

O lingură de flori uscate de lumânărică se introduce în apă fierbinte, se fierb timp de 10 minute şi se strecoară. Ceaiul se bea cald, de 2 – 4 ori pe zi, îndulcit cu miere, însă niciodată cu zaharină sau zahăr, întrucât ambele produc constipaţie.

Polenul conţine rutină, un aminoacid cu efect de tonifiere a vaselor de sânge.

Se consumă câte o linguriţă de polen, de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile. După o pauză, tratamentul se poate relua.

Remediul deblochează tranzitul intestinal, fiind de mare ajutor (pe termen lung) persoanelor care suferă de constipaţie sau care au o eliminare leneşă. Tratamentul are un puternic efect de eliminare a toxinelor din organism.

Se iau 1 – 2 linguri de tinctură de fructe de soc, dimineaţa, pe stomacul gol, diluate într-o cană de apă, într-o cură de 3 – 4 săptămâni.

Castanele uscate, cu tot cu coajă, se mărunţesc şi se macină în maşina electrică de cafea. Se cern cât mai fin, pentru a obţine făina de castane, care tratează eficient hemoroizii.

Se iau 3 – 4 linguriţe de făină de castane (înainte de a înghiţi, se ţine sub limbă timp de 10 minute), în fiecare zi, pe stomacul gol, timp de o lună.

Este recomandată masarea zonelor afectate de hemoroizi, cu ulei de ricin, vreme de 5 minute, în fiecare zi, timp de o lună.

Sâmburii de măsline ajută tranzitul intestinal, combat constipaţia şi hemoroizii.

Se înghite un sâmbure de măsline, dimineaţa, pe stomacul gol, pe o perioadă de 1 – 2 luni.

Acest tratament duce la o vindecare completă, chiar şi în cazul hemoroizilor interni sau externi deja cronicizaţi:

Se ia o oală largă sau o găleată mică, se acoperă cu un capac din lemn, în care se va face un orificiu de 5-6 cm. diametru.

Se fierb 2 găleţi de apă în care se adaugă 150 grame alaun (se găseşte la farmacii sau magazine cu produse naturiste). Apa se toarnă treptat în oală sau găleată, peste care se aşează placa din lemn. Pacientul se aşează cu anusul deasupra deschizăturii din scândură, urmând tratamentul atât timp cât aburul este încă prezent (aproximativ 30 de minute).

Pacientul va unge, apoi, orificiul anal cu vaselină (de la farmacie), atât înăuntru, cât şi în exterior.

Este foarte important ca înaintea tratamentului, orificiul anal să se spele bine, să fie şters, iar pacientul să consume un ceai laxativ.

Tratamentul nu se repetă mai mult de o dată pe săptămână, trei astfel de proceduri vindecând şi cea mai gravă stare.

Un adjuvant valoros pentru tratarea hemoroizilor, a pruritului anal şi a fisurilor anale, este unguentul de gălbenele.

Alte unguente cu efecte pozitive sunt cele pe bază de tătăneasă, propolis, muguri de plop, mărul – lupului, cătină. Totodată, foarte eficiente sunt şi preparatele din scoarţă de castan. Se folosesc conform instrucţiunilor de pe prospect.

Loading...