Off, :( Dumnezeu să fie cu el

De mai bine de nouă săptămâni Mihai Constantinescu se află internat la Spitalul Floreasca din București, iar medicii au făcut un anunț trist în urmă cu câteva ore. În plus, potrivit specialiștilor, dacă artistul ar ieși din comă, șansele lui ca să ducă o viață normală sunt doar 1%. Celebrul compozitor și cântăreț a apărut la o emisiune TV înainte să facă stop cardio-respirator, unde a cântat împreună cu soția lui.

Medicii au făcut anunțul trist după 9 săptămâni de suferință

Loading...

În vârstă de 73 de ani, Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator în seara zilei de 13 mai, iar la câteva ore distanță el a mai făcut de două ori infarct. După 9 săptămâni și o zi de luptă la viață, el are un puls stabil, însă, niciodată nu va mai putea fi ca înainte de această cumpănă, au afirmat medicii. Mai mult, în cazul în care și-ar reveni, el ar putea suferi și o hemoragie cerebrală.

“Este îngrijorător faptul că a stat în stop cardio-respirator 10 minute, ceea ce duce în mod obișnuit la leziuni ireversibile ale creierului .Această este problemă importantă. Dacă s-ar fi putut în primele 5-6 minute situația era mult mai bună deoarece leziunile cerebrale nu erau ireversibile”, a declarat medicul cardiolog Ștefan Drăgulescu.

Creierul lui Mihai Constantinescu a fost grav afectat din cauza celor trei stopuri cardio-respiratorii. Ca să fie salvat, era nevoie că resuscitarea lui să fie făcută până în cele 10 minute fatale. Dacă era resuscitat la 5 minute de la stopul cardio-respirator făcut acasă, avea șanse să își revină. Îndrăgitul artist a fost vizitat de curând în spital de Monica Pop, care a mărturisit că este foarte bine îngrijit. De asemenea, cunoscutul medic a tras și un semnal de alarmă pe pagina sa de Facebook.

 

Loading...