Prăjitură cu mere de sezon – o bunătate pe care trebuie să o încerci toamna asta

Ingrediente

100 g unt

Loading...

250 g zahăr

7 linguri de făină

7 linguri de zahăr

1 plic de zahăr vanilat

6 ouă

Coaja rasă de la o lămâie

1 lingură de pesmet

7 mere mari

6 linguri de apă

Dulceață

Frișcă

Cum se prepară?

Ia un vas de 3 litri și pune 100 de grame de unt tăiat felii, 250 de grame de zahăr și pesmetul, apoi întinde totul pe fundul vasului. Spală merele și scoate-le sâmburii. În locul sâmburilor pune dulceață, după gust.

Așază merele în vasul pregătit de jur împrejur și pune un măr și în mijlocul vasului.

Pune la cuptor și lasă până se topește untul și zahărul. Cât timp merele sunt în cuptor, pregătește blatul. Freacă gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, adaugă încet 3 linguri de apă și amestecă bine. Apoi adaugă făina și spuma bătută din albușuri amestecată cu cele 3 linguri de apă rămase.

Amestecă cu grijă spuma cu crema de gălbenușuri. Scoate merele din cuptor, lasă puțin să se răcească, apoi toarnă compoziția pregătită mai devreme peste mere și apoi pune totul înapoi la cuptor, la foc mic.

După ce se coace, scoate tortul din cuptor, iar dacă vrei să fie mai suculent stropește-l cu puțin suc de mere. După câteva minute pune un platou peste vas și răstoarnă tortul. Lasă-l să se răcească, apoi ornează cu frișcă.

Dacă vrei, poți pregăti acest tort și într-o formă de tort cu pereții detașabili, dar e important să aibă pereții înalți. Forma de tort trebuie tapetată cu hârtie de copt, ca să eviți să se scurgă untul cu zahărul din ea.

Poftă bună!

Loading...