Rețetă simplă și gustoasă – Salam de biscuiți – Gustul este mult pește așteptări

Rețetă gustoasă peste așteptări: cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți – Aceasta este rețeta de bază pentru un salam de biscuiți gustos și de consistență potrivită. Dacă o știți pe asta puteți mai apoi să o îmbogățiți cu fructe uscate sau cremă de ciocolată sau nuci sau… ce mai vreți voi!

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Loading...

300 g biscuiți

150 g unt

200 g ciocolată neagra

2 oua

150 g zahăr

100 g zahăr pudră

Cum se prepară?

Se fărâmițează biscuiții și se pun într-un castron. Ouăle se bat cu zahărul până ce se obține un amestec albicios.

La bain-marie se topesc ciocolata și untul și, după ce a devenit omogen, se toarnă peste amestecul de ouă și zahăr. Se amestecă rapid pentru a evita coagularea ouălor.

Se toarnă această compoziție peste biiscuiți, se amestecă și se așază într-o folie transparentă. Se rulează pentru a obține un salam de biscuiți.

Se dă pentru 3 ore la frigider așa rulat, apoi se scoate din folie se presară cu zahăr pudră și se servește.

O altă rețetă simplă și gustoasă pentru salam de biscuiți

Ingrediente

450 g biscuiți

110 g unt

125 ml lapte

2 – 6 linguri zahăr

3 linguri cacao

60 g rahat

50 g nuci

5 curmale

5 smochine (opțional)

3 linguri stafide

1/2 linguriță esență de vanilie

1 linguriță esență de rom

folie alimentară

Cum se prepară?

Biscuiții se rup bucățele și se pun într-un castron. La foc mic se face un sos din lapte, zahăr și cacao. Se lasă cât să se topească zahărul. Când s-a mai răcit compoziția rezultată (să nu fie foarte fierbinte) se adaugă untul.

Cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiții și rahatul. În cazul în care folosiți biscuiți clasici, iar rahatul utilizat nu este foarte dulce, se pot pune toate cele 6 linguri de zahăr.

Dacă folosiți biscuiți digestivi și vă doriți ca desertul rezultat să nu fie foarte dulce, se pot pune doar 2 linguri de zahăr în compoziție. Compoziția se va degusta, iar în cazul în care veți dori să o mai îndulciți, se poate adăuga zahăr după gust.

Când s-a mai răcit sosul se adaugă esențele. Între timp, tăiați în bucățele (cu cât mai mici, cu atât mai bine) rahatul, curmalele și nucile.

În castronul cu biscuiți se pune sosul călduț și se amestecă repede ca să se încorporeze. Se adaugă rahatul, curmalele, nucile, stafidele și smochinele, amestecându-se ușor. Dacă vi se pare sfărâmicioasă compoziția, mai încălziți puțin lapte și adăugați-l în compoziție.

Se rupe o bucată de folie de 40 – 50 de cm și se întinde pe masă. Se poate tapeta cu cacao cernută în prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se rulează și se ține la frigider până a doua zi. Dacă pare prea moale, nu va speriați! Untul se va întări și veți obține un salam „închegat”.

Mult succes și sperăm că veți obține o prăjitură delicioasă!

Loading...