Rugați-vă așa zi de zi, ori de câte ori vă gândiți la dorința, la visul vostru, căci așa nu veți greși

Ne dorim cu intensitate ceva: un lucru, o situatie, o iubire, dar adesea dorinta e nascuta din simturile noastre, din Eul nostru omenesc, din trairi inferioare, care – odata implinite – dezechilibreaza vietile noastre si pe ale celor din jurul nostru, facand mai mult rau decat bine.

Discernamantul omenesc nu-i intotdeauna plin de lumina, nu reflecta intotdeauna adevarul si nu sprijina intotdeauna viata.

Loading...

Doctorul David Hawkins, creatorul unei scale a starilor de constiinta, afirma ca 78 la suta din populatia lumii nu are capacitatea de a discerne intre adevar si falsitate, asa incat alegerile se produc in perimetrul inconstientei si sunt determinate de trairi joase, precum durerea, frica, mania sau ura.

Din acest motiv, dorintele noastre s-ar putea sa nu fie chiar ceea ce avem nevoie, sa fie toxice pentru noi si pentru cei din jurul nostru, sa distruga, in loc sa construiasca. S-ar putea ca ele sa fie impliniri ale vointei Eului si nu expresii ale vointei divine.

Pentru ca s-ar putea ca noi sa nu stim care este voia lui Dumnezeu intr-o situatie de viata, atunci am putea sa ne rugam ”neancetat”, cum spune Apostolul Pavel (nu doar intr-o zi, intr-un moment), sa putem recunoaste voia divina.

”Doamne, te rog, arata-mi care este voia ta…in problema aceasta…”, cum putem sa ne rugam si pentru oamenii din jurul nostru : ”Doamne, te rog, ajuta-l pe x… sa cunoasca si sa faca voia ta”!

Nu ce vrem noi, nu cu orice pret sa cerem ce vrem noi, caci vointa noastra poate fi poluata de inconstienta, iar implinirea ei poate face rau. A-i preda vointei divine problema noastra inseamna a cere intelegerea duhovniceasca, luminata de Duhul Sfant, care ne va feri de vinovatie, deopotriva in forma ei de autoanvinuire sau invinuire a altor oameni.

Daca insistam ca un om sa faca ce ne dorim noi (sa ne iubeasca, sa ne dea un lucru sau altul etc), atunci nu avem cunoasterea libertatii de alegere, incalcam aceasta libertate si transmitem in subconstientul sau, dar si in al nostru, o presiune, o constrangere, care ne va face rau si va face rau.

Loading...