S-a pus un „diagnostic grav” religiei! „Este o boala mintala”

Un neuroendocrinolog pe nume Robert Sapolsky, profesor la Universitatea Stanford, a declarat ca parerea lui este ca „religia este asemanatoare unei boli mintale”.

Omul de stiinta este un ateu declarat: „ Am fost crescut intr-un mod religios pana la varsta de 13 ani. in anii adolescentei, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost sa ma indepartez de orice credinta”, a declarat neurologul, potrivit Indy100.

Loading...

in cursurile pe care le tine, profesorul a comparat religia cu schizofrenia, argumentand ca modul in care se comporta „profetii” din textele religioase sunt actiuni care pot fi diagnosticate. De asemenea, Robert Sapolsky a spus legat de lucrurile precum: crearea lumii in sapte zile si virgina care naste ca sunt povesti „extrem de formative si care au legatura cu schizofrenia”.

Profesorul a adaugat ca obiceiurile religioase sunt o forma de comportament obsesiv-compulsiv si ca oamenii religiosi se afla intr-un spectru al bolilor mintale.

Aceasta este cu siguranta un punct de vedere pus la indoiala de multi oameni, dar este un obiectiv interesant prin care poate fi privit fenomenul la baza caruia a fost construita societate actuala, scrie Digi24.

Loading...