Se cere demisia directoarei ANM! Un fost ministru al Turismului acuză: “A panicat populaţia”

Se cere demisia directoarei ANM, Elena Mateescu, după ce aceasta a anunțat o furtună asemănătoare cu cea din Grecia, pe litoralul românesc, care însă nu a mai venit. Răul a fost făcut, deoarece litoralul românesc s-a golit în acest weekend, susține deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre.

Se cere demisia directoarei ANM, după o prognoză care a golit degeaba litoralul românesc
”Declarațiile hazardate și panicarde ale directoarei ANM, Elena Mateescu, au golit litoralul românesc, în acest weekend. Joi, 11 iulie, directorul general al ANM a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care și șase morți, ar putea să provoace incidente şi în România, litoralul urmând să fie afectat.

Loading...

Vestea că sunt şanse ca ciclonul din Grecia să lovească şi România, mai ales litoralul românesc, a determinat mii de români să-și anuleze rezervările pentru acest weekend. „Furtuna violentă care a lovit regiunea Halkidiki din Grecia ar putea ajunge şi în România” – sunt cuvintele directoarei ANM, care au indus panica în populație.

”Dacă va continua în acest fel, va reuși să distrugă turismul românesc”

„Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică, mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal, cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est. (…)

În funcție de poziționarea nucleului ciclonului, vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

„Să ne răspundă doamna director ANM dacă nu are echipamente performante pentru a da prognozele corect. Dacă nu există aceste echipamente sau specialiștii de la ANM nu știu să le folosească, atunci ar trebui să elibereze posturile. Tot doamna director ANM a declarat că populația trebuie să se pregătească pentru un dezastru, până la sfârșitul acestei luni, deși, cu altă ocazie, explica faptul că nu se pot da prognoze corecte pentru o perioadă mai lungă de trei zile.

Dacă va continua în acest fel, va reuși să distrugă turismul românesc, nu doar pe Litoral, ci și în celelalte zone ale țării. Solicit demisia directorului ANM și cer Guvernului României să ia urgent măsuri, înainte de a se distruge tot ce a mai rămas în această țară”, a declarat Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului.

Loading...